netværk

Kvalitetssaloner 2018

Kvalitetssalonerne er et stærkt netværk for fagprofessionelle på dagtilbudsområdet. I får inspiration fra den nyeste forskning og viden på dagtilbudsområdet. Og samtidig giver salonerne basis for, at I kan mobilisere forskning og viden i jeres arbejde med at udvikle og sikre kvaliteten i netop jeres kommune. Arrangementer i København er overtegnet pr. april 2018.

 

I 2018 sætter vi med kvalitetssalonerne fokus på:

Evaluering i pædagogisk praksis

 • Vi tager afsæt i hverdagspraksis og i dansk og international forskning om evaluering og evalueringspraksis, når vi i salonen sætter fokus på, hvordan vi konkret kan arbejde med evaluering i dagtilbud og forvaltning.

Ledelse af dagtilbud

 • Vi ved fra forskning, at ledelse af dagtilbuddet har afgørende betydning for kvaliteten i læringsmiljøet og for børnenes udvikling, trivsel og læring. Vi sætter fokus på, hvad forskningen siger om god ledelse af dagtilbud, og hvad det betyder for, hvordan vi arbejder med ledelse af dagtilbud.

Kommunale tilsyn i dagtilbud

 • På denne kvalitetssalon stiller vi skarpt på, hvilke krav der er til det pædagogiske tilsyn, og vi kommer med forslag til, hvordan tilsynet kan gribes an. Med afsæt i fire overordnede temaer – systematik, indhold, uvildighed og udvikling – sæt­ter vi med denne kvalitetssalon fokus på, hvordan I gennem tilsynet får et godt grundlag for at udvikle dagtilbud af høj kvalitet

Hvad er en kvalitetssalon?

En kvalitetssalon er designet, så den giver jer inspiration målrettet praksis i jeres egen kommune. Typisk består en salon af en blanding af vidensindspark om et tema og en samtalemenu i et fagprofessionelt fællesskab. EVA’s hold af eksperter leverer vidensindsparket, og gennem samtalemenuer får I inspiration til, hvordan I kan mobilisere forskningsinspireret viden i kvalitetsudviklingen i netop jeres kommune.

Samtidig bliver der mulighed for at møde fagprofessionelle fra andre kommuner, som også står på tæer for at udvikle kvaliteten af dagtilbuds­området. Får I appetit på mere, kan I derfor etablere netværk med andre deltagere – også efter kvalitetssalonerne.

Kvalitetssalonerne er målrettet fagprofessionelle, der arbejder inden for dagtilbudsområdet.

Tid og sted

Kvalitetssalonerne holdes i henholdsvis København, Sorø, Vejle og Aalborg. Kvalitetssalonerne er alle kl. 9.30 -13.00. Der vil være kaffe/the og croissant samt en ”sandwich to go”.

KØBENHAVN (EVA, Østbanegade 55, 2100 København Ø) OVERTEGNET PR. APRIL 2018

 • 2.5.2018 Evaluering i pædagogisk praksis
 • 3.10.2018 Ledelse af dagtilbud for børn
 • 6.11.2018 Kommunale tilsyn i dagtilbud.

SORØ (Comwell Sorø, Abildvej 10, 4180 Sorø)

 • 14.5.2018 Evaluering i pædagogisk praksis
 • 27.9.2018 Ledelse af dagtilbud for børn
 • 19.11.2018 Kommunale tilsyn i dagtilbud.

VEJLE (Torvehallerne, Fiskergade 2-8, 7100 Vejle)

 • 18.04.2018 Evaluering i pædagogisk praksis
 • 03.09.2018 Ledelse af dagtilbud
 • 11.10.2018 Kommunale tilsyn i dagtilbud.

AALBORG (Hotel Hvide Hus, Vesterbro 2, 9000 Aalborg)

 • 25.04.2018 Evaluering i pædagogisk praksis
 • 13.09.2018 Ledelse af dagtilbud
 • 25.10.2018 Kommunale tilsyn i dagtilbud.

Pris

Samlet pris pr. deltager for alle tre kvalitetssaloner er 3.800 kr. ekskl. moms.

Printbar invitation

Hent en printbar invitation med info om indhold, tid og sted for salonerne.

Tilmelding til kvalitetssaloner

Når I tilmelder jer kvalitetssalonerne, får I mulighed for at deltage i alle tre kvalitetssaloner – det kan være en god ide at tilmelde mere end en person pr. kommune.

Vi holder kvalitetssalonerne fire forskellige steder i landet og anbefaler, at I vælger samme sted til alle tre kvalitetssaloner. Det giver de bedste muligheder for en sammenhængende dialog og for at etablere netværk. Ønsker I at veksle mellem stederne, er det muligt. Henvend jer til Britta Carl på bcc@eva.dk, og aftal nærmere.