Nyhedsbrevet EVAluering
< Tilbage Forside Nyhedsbrevet EVAluering 2010

2010

03-01-2013
Her finder du artiklerne bragt i EVAluering i 2010,

EVAluering december 2010

Regeringens nye folkeskoleudspil foreslår at uddanne 900 nye læsevejledere - læs hvad der ifølge EVA skal til for at den styrkede indsats bliver en succes. Du kan også læse om en nyt auditeringskoncept for de videregående uddannelser, om en succesfuld it-uddannelse for autister og om to nye projekter om dagplejen.

Læs mere

EVAluering oktober 2010

Hvordan støtter vi de stærke elever på erhvervsuddannelserne? Hvordan kan skolepraktikken give eleverne de kompetencer en erhvervsuddannelse skal? Og kan unge med autisme gennemføre en ungdomsuddannelse? EVA har sat gang i en masse nye spændende projekter om ungdomsuddannelser. Du kan læse om dem her.

Læs mere

EVAluering september 2010

Elever og vejledere synes optagelseskravene til gymnasiet er for uklare - læs om hvorfor i en ny evaluering af optagesystemet. Erhvervsuddannelserne skal være bedre til at bruge it som et "pædagogisk værktøj", viser en anden evaluering. Og så vender vi blikket mod Nordnorge hvor de har styr på realkompetencerne.

Læs mere

EVAluering juni 2010

Læs om en stor undersøgelse af realkompetencevurderingerne som viser at danskere ikke kender til muligheden. Du kan også få indblik i hvordan børn oplever sprogvurderingerne, og hvordan daginstitutioner arbejder med udsatte børn. EVAluering ønsker alle en god sommer.

Læs mere

EVAluering maj 2010

Læs om hvordan man bruger læringshistorier som dokumentation i det pædagogiske arbejde, få et overblik over kvalitetssikring på de videregående uddannelser i Danmark sammenlignet med udlandet. EVAluering byder også på artikler om et nyt ledelsesværkøj til skolerne og om en undersøgelse af tosprogede på efterskole.

Læs mere

EVAluering april 2010

Pædagogerne efterlyser mere viden om gode metoder til sprogstimulering, viser ny EVA-undersøgelse. Læs også et portræt af de danske sygeplejerskeuddannelser, om EVA-dage for skolerne og en analyse af den betydning sprog har for tosprogede elevers uddannelse.

Læs mere

EVAluering marts 2010

Bliver rigtige drenge sygeplejersker og rigtige piger murere? EVAluering sætter fokus på forskning i den lille forskel. Vi fortæller også om en ny undersøgelse af læreruddannelserne og et nye inspirationsmateriale til gymnasierne. Desuden kan du få mere information om EVA's evalueringskurser.

Læs mere

EVA sætter fokus på køn

Nyt litteraturstudie fra EVA stiller skarpt på forskellige opfattelser af køn, kvalificerer forskningen bag og henviser til redskaber til det videre arbejde med køn i skoler og daginstitutioner.

Læs mere

EVAluering februar 2010

Undervisning af gymnasieelever med Aspergers må ikke gå på kompromis med fagligheden, skriver EVAluering. Vi sætter også fokus på hvordan de særlige ressourcepersoner kan løfte undervisningen i folkeskolen, og på en ny undersøgelse af treårige børns resultater af sprogvurderingeringerne. Og så beskriver vi hvordan det videregående uddannelsessystem er blevet mere fleksibelt.

Læs mere

Kontakt redaktøren
Specialkonsulent
D +45 2984 6711
E 
Anne Breinhold Olsen