Presse
< Tilbage Forside Presse Pressemeddelelser Uddannelsessøgning afspejler styrket fokus på matematik og naturfaglighed
06-07-2017

Uddannelsessøgning afspejler styrket fokus på matematik og naturfaglighed

06-07-2017 | af Bjarke Tarpgaard Hartkopf
Uddannelser som ingeniør, datamatiker og bygningskonstruktør hitter blandt de 91.539 personer, som i år har søgt ind på en videregående uddannelse. Det stod klart, da årets ansøgningsfrist udløb i går. De unge går efter uddannelser med gode jobmuligheder og lønudsigter, forklarer Bjarke Tarpgaard Hartkopf fra Danmark Evalueringsinstitut.

For første gang i flere år er der sket et lille fald i antallet af ansøgere til videregående uddannelser.  Til gengæld fortsætter tendensen med, at de unge søger ind på uddannelser, som har gode jobudsigter. I år er det særligt uddannelserne til ingeniør, datamatiker og bygningskonstruktør, som hitter mere blandt de unge.

Søgemønstret ligger i tråd med en tendens, vi har set de seneste år, og med de brede politiske ønsker på området.

”Når flere og flere unge vil læse fag inden for it og teknik, ligger det i god forlængelse af, at både politikere og erhvervsliv længe har sukket efter at få flere til at søge ind på disse uddannelser,” forklarer Bjarke Tarpgaard Hartkopf.   

Søgemønstre fortsætter

Forklaringen på søgemønsteret skal dog ikke kun findes i, at de unge har lyttet til formaningerne fra politikere og erhvervsliv.

”De nye tendenser i søgemønsteret kan også ses som et resultatet af, at der både i gymnasiet og grundskolen er kommet et styrket fokus på matematik og naturfaglighed. Derfor kan vi også forvente, at søgemønsteret fastholdes i årene fremover,” forklarer Bjarke Tarpgaard Hartkopf.

De uddannelsessøgende har samtidig haft ekstra gode muligheder for at søge information om de forskellige videregående uddannelser i år. Det digitale værktøj Uddannelseszoom, som blev lanceret i 2015, er nemlig i foråret 2017 blevet opdateret med nye oplysninger om fx de studerendes vurdering af uddannelsernes kvalitet og tidligere dimittenders vurdering af uddannelsernes relevans for jobmarkedet, fx jobmuligheder, lønniveau mv. efter endt job.

”Uddannelseszoom giver en unik mulighed for at søge oplysninger om og sammenligne forskellige uddannelser og de jobmuligheder, og dermed er det blevet tydeligere, hvorfor ingeniør- og it-uddannelser er attraktive,” forklarer Bjarke Tarpgaard Hartkopf.

Kontakt
Specialkonsulent
D +45 2179 5721
E 
Bjarke Tarpgaard Hartkopf