VURDERINGGenvurdering af Master of Science in International Business and Management på Niels Brock2021 Vurdering af ikke-godkendte uddannelser og kurser på statslige uddannelsesinstitutioner. Læs mere
InterviewOmrådechefer: Vi bør se på, hvordan tidlig SFO påvirker børnenes trivsel og udvikling Flere og flere børn starter i tidlig SFO i foråret før deres start i børnehaveklasse. Men vi ved ikke, hvad det betyder for børnenes trivsel og udvikling. EVA's områdechefer for dagtilbud for børn og grundskole appellerer til, at kommuner, skoler og forskning er opmærksomme på, hvordan den ekstra overgang og månederne mellem børnehave og børnehaveklasse påvirker børnene. Læs mere
RapportOvergange fra dagtilbud til skole2021 Denne rapport handler om overgangen mellem dagtilbud og skole og dokumenterer de seneste årtiers udvikling i måden, overgangen er blevet praktiseret på. Rapporten bidrager desuden med viden om den aktuelle overgangspraksis på landets skoler. Læs mere
ArtikelFlere og flere børn starter i tidlig SFO Flere og flere børn starter i tidlig SFO i foråret før skolestart. Det viser en undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut, EVA. Det betyder, at mange børn forlader børnehaven tidligere, og at de skoleforberedende aktiviteter starter allerede, når nogle børn er fire år. Læs mere
InspirationMad og måltider i dagtilbud og familie2021 Inspiration til det pædagogiske arbejde og forældresamarbejde om sunde mad- og måltidsvaner Læs mere
ArtikelInstitutionsleder: Vi taler om mad og måltider på lige fod med motorik og sprog I Børnehuset Østerled i Hedensted arbejder lederen og det pædagogiske personale målrettet med en fælles måltidspædagogik. Målet er at vække alle børns madlyst og madmod. Læs mere
ArtikelLektor i sundhedspædagogik: Pædagogisk nysgerrighed er afgørende for børns maddannelse Lad børnene selv pille og skive deres æg. Undersøg forskellige råvarer - kig, føl udenpå og indeni - smag, riv, skær. Og snak med børnene, så de lærer at reflektere over og gå nysgerrigt til råvarer, smag og konsistens i munden, siger Ellen Ravn Habekost, der er lektor ved pædagoguddannelsen i Jelling med speciale i maddannelse. Læs mere
ArtikelLektor i sensorik: Sæt ord på smage, dufte og konsistenser Tal med børnene om, hvordan maden smager - om den er sur, sød eller salt. Ikke om den smager godt eller dårligt, siger Annemarie Olsen, lektor og viceinstitutleder ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet. Læs mere
MagasinMod på lyst til mad - et magasin om det gode måltid i dagtilbud2021 Dette magasin er til dig, der hver dag deltager i måltider sammen med børnene i dagtilbud. Og til dig, der arbejder med maddannelse og måltidskultur som leder, pædagogisk eller madprofessionelt personale eller som konsulent. Læs mere
InterviewLeder: Sådan arbejder vores personale med udgangspunkt i børnenes ressourcer I Vollsmose ligger Børnehuset Granparken. Her er ressourcesyn på børnene og organisering i mindre grupper afgørende for at få alle børn med i fællesskabet. Læs mere