Gå hjem-møde

Optagelsessystemet - hvordan kan vi forbedre det?

Hvilken betydning har gymnasiale karakter, prioritering og kvote 2 for de studerendes frafald på professionsbachelor- og erhvervsakademiuddannelsen? Hvilke konsekvenser har det for, hvordan vi tilrettelægger optaget? Og hvad er de konkrete erfaringer ude på institutionerne?

De spørgsmål – og mange andre – kan du være med til at diskutere, når Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) i november inviterer til gå-hjem-møde om optagelsessystemet.  

EVA har gennemført en række analyser af betydningen af gymnasiale karakterer for studerendes frafald og ledighed på professionsbachelor- og erhvervsakademiuddannelsen. Disse analyser er tidligere gennemført på universitetsuddannelserne. Ud over resultaterne fra vores analysen, vil der også være et oplæg om konkrete erfaringer fra uddannelsesinstitutioner og en paneldebat, hvor du har mulighed for at blande dig i debatten.

Arrangementet afholdes i København, Odense og Aarhus.

I Aarhus kan du blandt andet høre om, hvordan de arbejder med optag på VIA University College, på Erhvervsakademiet Aarhus, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole samt Erhvervsakademiet Dania.

I Odense kan du blandt andet høre om, hvordan de arbejder med optag på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, IBA Erhvervsakademi Kolding, UC SYD og Erhvervsakademi SydVest

I København  kan du blandt andet høre om, hvordan de arbejder med optag på Cphbusiness, KEA, Professionshøjskolen Absalon og Københavns Professionshøjskole.

Arrangementerne er gratis og alle interesserede er velkomne – ledere, undervisere, studerende og andre med interesse i emnet.

Arrangementet i Odense afholdes på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole tirsdag den 20. november fra 15-17, lokale A0.08 , Seebladsgade 1, 5000 Odense

I København afholdes det på Cphbusiness tirsdag den 27. november fra 15-17, Landemærket 11, 1119 København K

I Aarhus foregår det på VIA University College torsdag den 29. november fra 15-17, auditorium c2.41, Ceresbyen 24, 8000 Aarhus

Tilmelding herunder senest 15. november.

Tilmeldte vil inden debatarrangementet modtage en mail med det fulde program for dagen og andre praktiske deltaljer.

Hvor vil du deltage?
Vælg arrangement
Torsdag d. 7. november 2019 fra kl. 15-17, Aarhus Universitet
Tirsdag d. 12. november 2019 fra kl. 15-17, Københavns Professionshøjskole
Torsdag d. 28. november 2019 fra kl. 15-17, UCL