Webinar

Sådan kan AMU bidrage til styrkede basale færdigheder

Mød en ekspert fra EVA og tre AMU-udbydere og få inspiration og anbefalinger til hvordan man som AMU kan arbejde med at styrke deltagernes basale færdigheder til glæde for både AMU-deltagere og virksomheder.

Tilmeld dig nederst på siden.

En stor gruppe af voksne danskere har svage basale færdigheder – det er en udfordring for den enkelte både i arbejdssammenhæng og privat. Men hvordan kan vi styrke voksne danskeres basale færdigheder? Svaret på det spørgsmål er bl.a. inden for rammerne af AMU. Der er nemlig et stort potentiale for at styrke arbejdet med basale færdigheder gennem AMU. Dels fordi mange ufaglærte og faglærte, som modtager undervisning på AMU, har svage basale færdigheder. Dels fordi AMU potentielt kan nå de personer i målgruppen, som er mindst tilbøjelige til at efterspørge voksen- og efteruddannelse.

Mange AMU-deltagere er dog ofte ikke motiverede for undervisning i dansk og matematik – selvom de har behov for at få styrket deres basale færdigheder. Samtidig er der blandt virksomhederne et meget større fokus på fagfaglig opkvalificering af medarbejdere end på styrkelse af basale færdigheder. Dertil kommer, at AMU-udbyderne ikke nødvendigvis ser det som en af deres primære opgaver at styrke deltagernes basale færdigheder, men ser det som en opgave, der primært ligger hos VUC.

På webinaret vil EVA præsentere anbefalinger og inspiration til, hvordan man kan styrke basale færdigheder gennem AMU. Derudover fortæller Lene Hellsten Frederiksen uddannelseschef fra Tietgen, Sanne Birk Jensen faglærer og koordinator fra EUC Nordvestsjælland og Annette Brander, læsevejleder fra SOSU Nord, om hvordan de konkret arbejdet med at styrke AMU-deltagernes basale færdigheder – herunder deres erfaringer med at kombinere FVU og AMU, ord- og talværksted og samarbejde med VUC om basale færdigheder.

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til både AMU-udbydere og EVA's eksperter.

Tid og sted

Webinaret finder sted onsdag d. 18. maj fra kl. 10 til 11.

Når du tilmelder dig nedenfor, vil du modtage et link til webinaret dagen før det finder sted. Hvis du ikke har mulighed for at deltage på selve dagen, kan du stadig tilmelde dig. Så vil du få tilsendt en optagelse af webinaret, umiddelbart efter det er afsluttet.

Tilmelding og GDPR

Du tilmelder dig til webinaret nederst i boksen nedenfor. Når du tilmelder dig arrangementet, giver du samtykke til, at vi må opbevare dine personoplysninger. Vi bruger kun personoplysningerne i sammenhæng med arrangementet og sletter dem efterfølgende. EVA er dataansvarlig for webinaret. Du kan læse mere om vores databehandlere i vores privatlivspolitik.