Artikel

5 anbefalinger: Sådan kan kommunerne styrke praktikken for lærerstuderende

06/02 2024

Ny udgivelse giver kommunerne fem anbefalinger til, hvordan de i samarbejde med skolerne kan styrke praktikken for lærerstuderende. Og hermed motivere de studerende til at blive i professionen – nu og på sigt.

De fem anbefalinger bygger på EVA’s undersøgelse af studerendes oplevelser af praktik på bl.a. læreruddannelsen fra 2023. Den viste, at de fleste lærerstuderende har positive erfaringer med deres praktikforløb, men også, at kommuner og skoler på en række områder kan forbedre praktikperioden for de studerende. 

HENT ANBEFALINGERNE HER

Det kan handle om, at kommunerne sammen med skolerne kan styrke kvaliteten af praktikvejledningen, fx ved at se på, om vejlederne er klædt godt nok på til at hjælpe de studerende med at koble praksis til teorien fra studiet. Og det kan handle om at gøre mere for, at de studerende bliver en del af det kollegiale fællesskab i lærergruppen. Her kan både kommune og den enkelte skole overveje, hvordan de i højere grad kan inkludere de lærerstuderende i sociale og faglige fællesskaber. 

Anbefalingerne er særligt relevante nu, hvor praktikforløbet bliver længere og derfor vil fylde mere i den samlede uddannelse. Få de fem anbefalinger og baggrunden for dem her: