ProjektEffekten af voksenlærlingeordningen Voksenlærlingeordningen har som et af sine formål at give flere ufaglærte voksne en erhvervsuddannelse, men virker. Det har EVA undersøgt i dette projekt. Læs mere
ArtikelVoksenlærlingeordning får flere ledige ufaglærte ind på erhvervsuddannelser Det har en positiv effekt, når man øger det statslige tilskud til praktikløn til voksne på erhvervsuddannelserne, og en negativ, når det sænkes. Det viser en ny undersøgelse fra EVA. Læs mere
Artikel4 ud af 10 voksne, der starter på EUD-hovedforløb, har tidligere gennemført en erhvervsuddannelse Mange af de voksne elever på erhvervsuddannelser har allerede gennemført en anden erhvervsuddannelse, viser ny EVA-analyse. Omskoling udgør dermed en betydelig del af aktiviteten på erhvervsuddannelser for voksne, hvilket bidrager til et fleksibelt arbejdsmarked. Læs mere
DebatHvorfor er det kun unge med høje karakter, der skal have lov til at slippe for karakterpres? Et karakterloft og nye test på attraktive uddannelser er ikke nødvendigvis den bedste investering i uddannelsessystemet, skriver Bjarke T. Hartkopf og Anne Sophie Madsen. Læs mere
DebatindlægHer er tre bud på ændringer af optagelsessystemet Hvis politikerne vil ændre optagelsessystemet til de videregående uddannelser, er det oplagt at overveje, om flere unge skal have en second chance, om karakterer i enkeltfag skal fylde mere, og hvordan kvote 2 kan videreudvikles. Læs mere
ArtikelInstitutionsleder: Vi taler om mad og måltider på lige fod med motorik og sprog I Børnehuset Østerled i Hedensted arbejder lederen og det pædagogiske personale målrettet med en fælles måltidspædagogik. Målet er at vække alle børns madlyst og madmod. Læs mere
ArtikelLektor i sundhedspædagogik: Pædagogisk nysgerrighed er afgørende for børns maddannelse Lad børnene selv pille og skive deres æg. Undersøg forskellige råvarer - kig, føl udenpå og indeni - smag, riv, skær. Og snak med børnene, så de lærer at reflektere over og gå nysgerrigt til råvarer, smag og konsistens i munden, siger Ellen Ravn Habekost, der er lektor ved pædagoguddannelsen i Jelling med speciale i maddannelse. Læs mere
ArtikelLektor i sensorik: Sæt ord på smage, dufte og konsistenser Tal med børnene om, hvordan maden smager - om den er sur, sød eller salt. Ikke om den smager godt eller dårligt, siger Annemarie Olsen, lektor og viceinstitutleder ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet. Læs mere
ArtikelStigning i optagne studerende på pædagoguddannelsen Pædagoguddannelsen oplever i 2020 for første gang i fire år en stigning i antallet af optagne studerende. Dermed er en kedelig kurve knækket. I alt er 86 flere studerende optaget på pædagoguddannelsen end i 2019 – en stigning på 2 %. Læs mere
ArtikelHver tiende ansøger fortryder sit studievalg Mange unge er ofte for lidt afklarede med deres 2. eller 3. prioritet af uddannelse og ender derfor med at takke nej til den studieplads, de tilbydes. Læs mere